fbpx

Ποιο είναι το μυστικό για επίπεδη κοιλιά;

Άρθρο του Δρ. Ιωάννη Γιαννά στο Queen.gr 

Για πολλές γυναίκες η γυμναστική και η συστηματική προσπάθεια σμίλευσης έχει σαφώς αποτελέσματα, αλλά έχει όρια. Ενώ προσέχουν τη διατροφή της και ασκούνται, η περιοχή της κοιλιάς παραμένει σχετικά χαλαρή γεγονός που συνήθως παρατηρείται μετά από εγκυμοσύνες ή μεγάλη απώλεια βάρους.

Για αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει λύση που μπορεί να χαρίσει την επίπεδη και σφιχτή κοιλιά που πάντα θα ήθελαν. Ο συνδυασμός κοιλιοπλαστικής με λιποαναρρόφηση αλλάζει εντελώς την εικόνα του κορμού και ανεβάζει την αυτοπεποίθηση σε άλλα επίπεδα.

Πώς και γιατί ο συνδυασμός τους κάνει τη διαφορά;

Πολλές γυναίκες οι οποίες αναζητούν τη λύση της κοιλιοπλαστικής είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Έχουν χάσει το ανεπιθύμητο βάρος τους ή τα κιλά μετά την εγκυμοσύνη και κάνουν γυμναστική συστηματικά. Παρ’ όλες τις προσπάθειες τους, όμως, το μεσαίο τρίτο του σώματος παραμένει προβληματικό σε σχέση με το άνω και κάτω μέρος.

Αποτέλεσμα; Χαλαρωμένο κοιλιακό τοίχωμα λόγω χαλάρωσης των κοιλιακών μυών και του δέρματος, που κάνει την κοιλία να φαίνεται πιο μεγάλη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα και απουσία του σχήματος της μέσης, που πολλές φόρες σχετίζεται με εναπόθεση λίπους τοπικά.

Αυτό που λύνει το πρόβλημα είναι η κοιλιοπλαστική σε συνδυασμό με λιποαναρρόφηση.

Η κοιλιοπλαστική είναι σχεδιασμένη ώστε να επιτυγχάνει δυο στόχους. Ο πρώτος είναι να αφαιρέσει το χαλαρωμένο και παραπανίσιο δέρμα και λίπος και ο δεύτερος να διορθώσει το χαλαρωμένο κοιλιακό τοίχωμα. Η λιποαναρρόφηση γίνεται για να βελτιώσει το σχήμα της μέσης και της υπόλοιπης κοιλίας όπου κρίνεται αναγκαίο.

Ο συνδυασμός  τους σχεδόν πάντα δίνει ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα και συντελεί στη βελτίωση της αυτοεκτίμησης της γυναίκας δεδομένου ότι της δίνει τη δυνατότητα να φορέσει τα ρούχα και τα  μαγιό που δεν ένιωθε άνετα να φορέσει για χρόνια.

Οι διαφορές στις τομές…

Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής  γίνεται μέσω μιας τομής «μπικίνι», που καλύπτεται από το εσώρουχο (ακόμα και μικροσκοπικό) με ευκολία. Στις εκτεταμένες κοιλιαπλαστικές μπορεί να είναι αναγκαίο να επεκταθεί η τομή στα πλάγια, ενώ στη μίνι κοιλιοπλαστική είναι λίγο μεγαλύτερη από την τομή της καισαρικής. Στην κλασική κοιλιοπλαστική θα υπάρχει και μια τομή γύρω από τον καινούργιο ομφαλό, που μας δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσουμε το αποτέλεσμα σημαντικά εάν δώσουμε σημασία στη λεπτομέρεια. Για να έχουμε ένα «φυσικό» αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να αποφύγουμε τη δημιουργία μιας στρογγυλής ουλής γύρω από τον ομφαλό.

Τι είναι ο «εσωτερικός κορσές»;

Για την επίτευξη του καλύτερου και πιο φυσικού αποτελέσματος είναι απαραίτητο να διορθωθεί η χαλάρωση του κοιλιακού τοιχώματος. Για αυτόν τον λόγο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια τεχνική που ονομάζεται «εσωτερικός κορσές» με σκοπό τη διόρθωση της χαλάρωσης και την ανάδειξη των κοιλιακών μυών με μόνιμο αποτέλεσμα. Με βάση αυτή την τεχνική, τοποθετείται μια σειρά από μη απορροφήσιμα ράμματα στη μέση γραμμή του κοιλιακού τοιχώματος και στη συνέχεια δυο ή τρεις σειρές από τα ιδία ράμματα οριζόντια στο κοιλιακό τοίχωμα με σκοπό αυτό να γίνει όσο γίνεται πιο επίπεδο και φυσικό. Με τα οριζόντια ράμματα μπορεί να διορθωθεί καλύτερα η μέση και να υπάρχει ένα πιο όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα. Έτσι, δημιουργείται αυτό που αποκαλούμε «μόνιμος εσωτερικός κορσές», ο οποίος εξασφαλίζει στη γυναίκα στενή και ελκυστική μέση.

Μετά το χειρουργείο απαιτείται:

  • 1-2 ημέρες παραμονή στο νοσοκομείο με άμεση, όμως, κινητοποίηση από τις πρώτες ώρες.
  • 6 εβδομάδες για την επαναφορά σε όλες τις δραστηριότητες.
  • 6-12 μήνες προστασία και φροντίδα των ουλών.
  • 3 μήνες ένδυση με ειδικό κορσέ.

Τα τελικά και οριστικά αποτελέσματα φαίνονται πλήρως σε έξι μήνες.