fbpx

Κοιλιοπλαστικη με λιποαναρροφηση

Η κοινή επιθυμία κάθε γυναίκας είναι να έχει μία όμορφα αδυνατισμένη , σφριγηλή και θηλυκή φιγούρα . Προσπαθώντας να φτιάξουμε και να διατηρήσουμε το ιδανικό σχήμα και μέγεθος για το σώμα μας, μέσα από σωστή διατροφή και δίαιτα σε συνδυασμό με καθημερινή άσκηση , μπορεί να γίνει μια ανυπόφορη μάχη που δεν “κερδιζεται “ ποτέ. Αισθανόμαστε πως ότι και να κάνουμε δεν υπάρχει καμία διαφορά.  Αυτό το αισθημα είναι ακόμα πιό έντονο μεταξύ γυναικών που εχουν γεννήσει και έχουν μείνει με σώματα τελείως διαφορετικά απ’ ότι είχαν πριν την εγκυμοσύνη/ες.

Η εγκυμοσύνη και η γέννηση ενός ή παραπάνω παιδιών αν και είναι ένα ευτυχές γεγονός που οδηγεί μια γυναίκα στην ολοκλήρωση, μπορεί να έχει δραματικά αποτελέσματα στο σώμα της με πολλούς και διάφορους τρόπους.

Χαλαρωμένο κοιλιακό τοίχωμα λογω χαλάρωσης των κοιλιακών μυών και του δέρματος, που κανει τη κοιλια να φαινεται πιο μεγαλη αποτι ειναι στην πραγματικοτητα, χασιμο της μεσης που πολλες φορες σχετιζεται με εναποθεση λιπους τοπικα.

Η απαντηση στα παραπανω προβληματα ειναι η κοιλιοπλαστικη σε συνδυασμο με λιποαναρροφηση.

Η επεμβαση σχεδόν πάντα έχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στη βελτίωση της αυτοεκτίμησης μιάς γυναίκας γιατί δίνει τη δυνατότητα να φορέσει ρούχα που δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει ή δεν ενοιωθε άνετα να φορέσει για χρόνια.

Πολλές γυναίκες που βλέπω για κοιλιοπλαστική είναι σε καλή φυσική κατάσταση, έχουν χάσει αρκετά κιλά μετά την εγκυμοσύνη και κάνουν γυμναστική συστηματικά, αλλά παρ’ όλες τις προσπάθειες τους το μεσαίο τρίτο του σώματος τους παραμένει προβληματικό σε σχέση με το άνω και κάτω μέρος του σώματός τους.

Η κοιλιοπλαστικη ειναι  σχεδιασμένη να  επιτύχει  2 πράγματα, 1) να αφαιρέσει το χαλαρωμένο και παραπανίσιο δέρμα και λίπος και 2) να διορθώσει το χαλαρωμένο κοιλιακό τοίχωμα.

Η λιποαναρροφηση γινεται για να βελτιωσει το σχημα της μεσης και της υπολοιπης κοιλιας οπου κρινεται αναγκαιο.

Η επέμβαση γίνεται μέσω μιάς τομής “μπικινι” που καλύπτεται από το εσώρουχο (ακόμα και μικροσκοπικό) με ευκολία. Στις εκτεταμένες κοιλιοπλαστικές μπορεί να ειναι αναγκαίο να επεκταθεί η τομή στα πλάγια ενώ στην μίνι-κοιλιοπλαστική είναι λιγο μεγαλύτερη από την τομή της καισαρικής.

Στην κλασσική κοιλιοπλαστική θα υπάρχει και μιά τομή γύρω από τον καινούργιο ομφαλό, που μας δινει την δυνατότητα να βελτιώσουμε το αποτέλεσμα σημαντικά εαν δώσουμε σημασία στην λεπτομέρεια. Είναι σημαντικό για την επίτευξη “φυσικού” αποτελέσματος να αποφύγουμε την δημιουργία μιάς στρογγυλής ουλής γύρω από τον ομφαλό.

Για την επίτευξη του καλύτερου  και πιο φυσικου αποτελεσματος ειναι απαραιτητο να διορθωθει η χαλαρωση του κοιλιακου τοιχωματος. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιώ μία τεχνική που ονομάζεται “εσωτερικός κορσές” με σκοπό την διόρθωση της χαλάρωσης , ανάδειξης των κοιλιακών μυών σε σημείο ομορφιάς με μόνιμο αποτέλεσμα.

Τοποθετώ μια σειρά από μη απορροφήσιμα ράμματα στη μέση γραμμή του κοιλιακού τοιχώματος και στην συνέχεια βάζω 2 ή 3 σειρές από τα ίδια  ράμματα  οριζόντια στο κοιλιακό τοίχωμα με σκοπό να γίνει όσο γίνεται πιό επίπεδο και φυσικό. Με τα οριζόντια ράμματα μπορούμε να επεκταθούμε στα πλάγια ώστε να διορθώσουμε την μέση αποτελεσματικά και να δώσουμε το πιο όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα. Έτσι , δημιουργώ αυτό που αποκαλειται μόνιμος εσωτερικός κορσές και δίνει στην γυναίκα στενή και ελκυστική μέση.

Η λιποαναρροφηση θα προσδωσει στο σχημα την παραπανω βελτιωση που πολλες φορες ειναι απαραιτητη για να πετυχουμε το καλυτερο αποτελεσμα.

Μετα το χειρουργειο μενουμε στο νοσοκομειο 1-2 ημερες, κινητοποιουμαστε αμμεσα και φοραμε ενα ειδικο κορσε για 3 μηνες ,.

Επανερχομαστε σε ολες τις  δραστηριοτητες σε περιπου 6 εβδομαδες και προστατεουμε τις ουλες για 6-12 μηνες  περιπου.